Świetne Wskazówki Dotyczące świetnej Filiżanki Kawy

Co jest potrzebne, aby zrobić idealną kawę? Kubki smakowe każdego z nas są różne; musisz wiedzieć, co jest tam dla Ciebie. Ten artykuł daje kilka świetnych rad dla tworzenia najlepszych możliwych filiżankę kawy.

Utrzymuj automatyczny ekspres do kawy w czystości z białym octem. Uruchom cykl parzenia z jednej części wody do jednej części białego octu. Po umożliwieniu dzbanka do zanurzenia w occie na chwilę, uruchomić cykl z czystej wody do płukania maszyny. Wyczyść ekspres do kawy raz w tygodniu lub dwa, aby usunąć zjełczałe oleje do kawy, pleśń i inne zanieczyszczenia.

Aby uzyskać najlepszy smak ze starych lub ekonomicznych modeli ekspresów do kawy, zaparzyć garnek gorącej wody przed zaparzeniem kawy. Następnie należy dodać ogrzewaną wodę do maszyny po umieszczeniu podstaw. To pomaga zapewnić najlepszy smak i bardzo gorącą kawę.

Jeśli zwykła kawa nie zapewnia już wystarczającej ilości kofeiny, rozważ zaparzanie espresso. Oznacza to, że będziesz potrzebował innego sprzętu, ponieważ zwykły ekspres do kawy prawdopodobnie nie może tego zrobić. Ekspresu są zazwyczaj drogie, choć, a intensywność poziomu kofeiny jest zbyt wiele dla niektórych. Spróbuj Espresso kilka razy gdzieś indziej przed dokonaniem tego zobowiązania do domu.

Aby uzyskać najsilniejszą filiżankę kawy, tylko grind ziarna bezpośrednio przed ich zaparzania. Podczas szlifowania jest zabawa i wypełnia swoją kuchnię z kuszące Aromat świeżej kawy, to również natychmiast uwalnia smak fasoli, ograniczając ich trwałość. Aby uzyskać najświeższe napar za każdym razem, inwestować w ekspres do kawy, że zarówno Miele i warzy.

Dobry koniuszek wobec utrzymywać umysłem podczas zaparzanie Kawa jest wobec spłukiwać Twój papier filtry przed rzeczywiście warzenie Twój kawa. Płukanie filtra papierowego będzie pozbyć się wszelkich luźnych cząstek papieru, co uniemożliwi kawę z degustacji funky. Wszystko to trwa kilka dodatkowych sekund.

Świetną wskazówką, o której należy pamiętać, jeśli jesteś po najlepszej filiżance kawy, nie jest pozwolić, aby twoja kawa siedzieć przez dłuższy czas. Kawa pozostanie świeża tylko przez około dziesięć minut, więc powinieneś być przygotowany do picia kawy zaraz po jej parzeniu.

Czy znajdziesz się stara się odtworzyć ten sam wielki smak jak ulubionej kawiarni? Jedną z rzeczy, można zrobić, to użyć większej ilości fusy. Dobra zasada kawiarniach umieścić dwie łyżki kawy do 6 uncji wody. Eksperymentuj z własnymi współczynnikami, aż znajdziesz magiczną liczbę, która zapewni Ci idealną równowagę.

Inne tematy: Odwiedź sklep z kawą CupAndYou

Aby zaparzyć najlepszą filiżankę kawy, temperatura wody musi być tuż pod temperaturą wrzenia. W tej temperaturze woda wyodrębni maksymalną ilość smaku z fasoli. Jeśli kawa nie smakuje dobrze rano, uruchom termometr w wodzie, aby upewnić się, że nagrzewa się do odpowiedniej temperatury.

Unikaj używania wstępnie przyprawionych i pakowanych ziaren kawy. Ziarna te są spryskiwane dodatkowymi olejami, które są bardzo trudne do czyszczenia z młynków i ekspresów do kawy. Olej ten pozostaje w maszynach i miesza się z późniejszymi partiami, powodując dziwną degustację kawy. Mają również tendencję do kawy zapach lepiej niż smakuje.

Pamiętaj, aby regularnie czyścić ekspres do kawy lub pot. Jeśli czekać zbyt długo między czyszczenia, Kawa jest bardziej prawdopodobne, że faul smaku i może nawet znaleźć mielenia kawy w nim. Dobrą zasadą jest, aby oczyścić go co najmniej raz w tygodniu.

Regularnie czyść młynek do kawy. Miele kawy szybko się zestarzeć. W rezultacie konieczne jest, aby często czyścić szlifierkę. Jeśli młynek nie jest czyszczony regularnie, stare czerstwy grindy zostaną zmieszane ze świeżo zmieloną kawą. Najlepiej dokładnie czyścić szlifierkę co kilka dni.

Wiele osób korzysta z boczku sody, aby zachować zapachy z przepuszczających lodówki, ale używane fusy mają taki sam skutek. Kawa działa jak naturalna gąbka, i będzie pochłaniać wszelkie zapachy to przychodzi w kontakcie z. Dlatego należy umieścić małe danie z nich w lodówce, aby zachować zapachy w zatoce.

Kupując kawę, nigdy nie kupuj luzem. Kup wystarczająco dużo kawy na tydzień i przechowywać w temperaturze pokojowej. Ciepło i światło niszczą smak kawy. Jeśli trzeba, można przechowywać ziarna w szczelnym pojemniku w zamrażarce, i będą trwać do miesiąca.

Aby uzyskać najlepszą kawę smakową, należy rozważyć zakup młynka do kawy do użytku domowego. Im szybciej zmielona jest fasola kawowa, tym lepszy jest smak. Oznacza to, że cała fasola, którą mielesz, będzie smakować znacznie lepiej niż jakakolwiek kawa z fasolą sprzed zmielonych.

Zapytaj swoją ulubioną kawiarnię, jak robią kawę. To oczywiście daje kilka świetnych pomysłów na temat parzenia własnej kawy, ale upewnij się, że zadajesz dobre pytania. Zapytaj o technikę, ale także zapytaj, skąd pochodzi kawa i jak jest uprawiana i zbierana. Chcesz mieć pewność, że masz najlepszą kawę, mimo wszystko!

Czy jest zbyt gorąco na filiżankę kawy? Powinieneś spróbować zrobić trochę zimnej kawy. Zaparz kawę i umieść ją w lodówce, aż ostygnie lub umieść fusy w filtrze, zamknij filtr sznurkiem i umieść go w szklance zimnej wody.

Picie kawy może rzeczywiście pomóc schudnąć. Zawiera kofeinę, która może stymulować organizm i uwalniać katecholamin. Katecholamin szuka komórek tłuszczowych i przekształca je w moc organizm może używać. Jednak korzyść ta jest złagodzona, gdy włożysz cukier do kawy. Cukier zwiększa insulinę, więc trzymaj kawę na czarno.

Po przeczytaniu tego, powinieneś wiedzieć, jaki rodzaj kawy chcesz kupić. Możesz łatwo zdecydować, że chcesz mieszać go regularnie. Może już pijesz kawę, ale chcesz coś zmienić? Należy pamiętać o tych wskazówkach podczas tworzenia następnego garnka kawy.